Med kräftbäck utanför köksfönstret.

Ännu en dag där tid och rum försvinner, där en plåtning är så mycket mer än bara bilder som ska tas, där livshistorier berättas och där nakna samtal sker mellan människor som aldrig träffats och som kanske aldrig kommer att träffas igen. Föga hade jag väl kunnat ana vilka resor, både i mitt inre och yttre, som den här kameran skulle komma att ta med mig på💗
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
https://www.svenskfast.se/hus/orebro/orebro/orebro/backstigen-18/175035

Nytt o fräscht!

Mitt tankesätt kring byggnader och hus har de senaste åren omvärderats något. Tidigare kunde jag bara och endast se skönheten i sekelskiftshus och dess insida av anrika hissgrindar, stukaturer och pardörrar medans jag numera ser mer månsidigt på olika tiders byggnader. Kan likväl falla handlöst för ett 80-talskomplex för att i nästa sekund förälska mig i funkisens fantastiska sällskapsytor och stora fönsterpartier, där man för att få in så mycket ljus som möjligt endast byggde hus som var 8-10meter djupa och där ett fantastiskt tänk av funktionalism genomsyrar allt. Idag fotograferar jag mycket nyproducerade bostäder och även dem har jag lärt mig att älska, trots att de inte har en själ och historia finns så mycket annat att tycka om, som här på Peppargatan tex, planlösning, ljusinsläpp och funktionalism, kanske har de sneglat lite på funkisens koncept?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
https://www.svenskfast.se/bostadsratt/orebro/orebro/orebro/soder/sorbyangen/peppargatan-27/197846
 

På tur.

Nedan ett par bilder från Hjorttorpsvägen som nu ligger ute via Svensk Fast, en plåtning där Stlingkompaniet fixat inredning och stil och där jag och kameran som älskar stormönstrade tapeter ändå faller för det naturella och enkla. Nu vidare norröver i länet för veckans sista plåtning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg