Ett uppdrag i sagornas värld.

Att bygga ett eget tipitält är inte lika lätt som det låter. Först började jag med tre pinnar och ett snöre vilket blev på tok för vingligt så jag stagade upp mästerverket med två störar till, även tejp användes där pinnarna möts och först då blev det stadigt när bommullslakanet hängdes på. Därefter hämtades ett par förlängningssladdar till ljusslingan, några kuddar, en gammal lykta och som kronan på verket hängdes ett gäng pastellfärgade tygvimplar utmed äppelträdets grenar. Sedan var det dags att pimpa nallarna och ta bilder. Att få fotouppdrag där man förflyttas till sagornas värld är en ynnest, en verklighetsflykt där både tid och rum försvinner. En lek som gör själen gott.

 

 

En helt fantastisk skolmiljö!

Jag begav mig till Mellringeskolan härom dagen för att dokumentera verksamheten i bilder och när man som jag inte har några skolbarn hemmavid blir man lätt färgad av artiklar i allehanda tidningar vad gäller skolsituationen i landet. Och visst kan läget vara katastrofalt i många fall, men att just då se den totala motsatsen gör mig alldeles varm i hjärtat. Så i stället för det kaos jag förväntade mig möttes jag av hög lärartäthet, låg ljudnivå och små arbetande grupper i varierande åldrar med en till synes stor studiero. En helt fantastisk miljö med andra ord. Kärlek på det!
 
 

Galenpannan.

Jag ränner runt med en orange 70-talslampa i skogen och försöker se helt normal ut när jag möter människor med bärkorgar. Faktum är att jag fått en bildidé sprungen ur ett förslag från ett företag som önskar en speciell känsla över objektet som ska plåtas. Det ska även nämnas att jag förutom lampan, som gör att folk sneglar lite extra, också bär med mig ett nattduksbord á la 50-tal och en uppstoppad and?! Ja, ni förstår ju öknamnet jag nu får leva med ("galenpannan"), ibland tvingas man dock arbeta utanför den så bekväma komfortzonen oavsett vad omgivningen tycker och tänker och i det här fallet föll allt på plats. Så förutom det fantastiska samtalsämne jag nu skänkt bygden blev både fotograf och kund nöjd. Mission Completed alltså!
 
Visa fler inlägg