Vattendroppar.

Att fotografera vatten är en hel vetenskap, i alla fall om man som jag har fått för sig att fånga den perfekta droppen. Visst finns det tips på nätet att tillgå där både blixt och mörkt rum ingår, men jag vill ju hållas ute i naturen och då är det minsann inte lika enkelt. Där jag lyckades bäst användes serietagning och en kort tid för att "frysa" vattnet, den perfekta droppen fick jag dock aldrig fatt på, men jag antar att det behövs mer än ett försök och spontant infall för att få till det :)
 

Vill man använda serietagning med sin mobil så finns en app vid namn Camera Plus som erbjuder detta, den har även en anti-shake funktion. Kostnaden ligger på 30kr vilket är en billig investering om man gett sig tusan på att fotografera den ultimata droppen med telefonen.

 
Nikon D3200
Tamron 16-300
ISO 450
f/6,3
1/500sek
 
Oavsett om vattendroppar är lätta eller svåra att fånga så är naturen efter ett välbehövligt regn otroligt vacker, som om glitter strötts över grenar och bladverk.
 

Nikon D3200
Tamron 16-300
ISO100
f/6,3
1/125sek
 

Att redigera eller inte det är frågan.

Det var när jag fick min första IPhone med en bra kamera som intresset för fotografi tog riktig fart, men det var inte förens jag öppnade ett instagramkonto som det gick upp för mig hur många bilder som förbättras (eller försämras) genom olika filter. Själv har jag dock aldrig använt mig av funktionerna där utan hittade snabbt en app som jag fortfarande känner är oslagbar i djungeln av förskönande verktyg, nämligen Snapseed. Detta redigeringsverktyg har verkligen allt, förutom vattenstämpeln, den måste man (mig veterligen) köpa ett program för att kunna använda. För mig personligen så går leken med bilder och redigering i perioder, stundtals vill jag inte göra något alls för att sedan leka fritt. Rätt eller fel, döm själva :)

Första fördelen är att det är galet lätt att överföra bilder mellan olika enheter.
 
En smidig översikt med tydliga val av olika funktioner.
 
Ser ni den vita cirkeln, denna sätter man fingret på och styr funktionerna med.
 
Snapseed till vänster där lek med bilder sker och Framemagic (en annan bra funktion) till höger där jag bygger kollage.
 

Framemagic.
 
Bilden nedan är innan redigering, inte så tokig alls dock något mörk.
 

Och här kommer slutresultatet där jag ökat exponeringen och kontrast något.
 
Mitt tips är att leka med de verktyg som finns på marknaden och har ni några förslag på fler smarta appar får ni gärna dela med er :)
 
Nikon D3200
Sigma 105
ISO 800
f/3.3
1/60sek

Svältfödd på färg.

Jag dras till den orangea färgen och måste bara ta en blid till trots att minneskortet redan svämmar över av blommor i olika vinklar från diverse diken, rabatter, trädgårdsland och hagar. Årstiden är här som fyller mitt törstiga och svältfödda själ med färg och jag kan bara stå här och ta emot. Och terrorisera er med ytterligare en blombild tagen i svärfars rabatt. Kan inte värja mig.
 
Nikon D3200
Sigma 105
ISO 140
f/3,5
1/500sek
Visa fler inlägg